Wei Proteïne Isolaat (WPI)
Tourmalet Trigona Food Ingredients levert aan haar klanten wei-proteine isolaat (WPI) voor verschillende toepassingen in de levensmiddelenindustrie.
Definitie: Wei is een product dat vrijkomt bij de productie van kaas uit melk. Het bevat nuttige bouwstoffen zoals melksuikers (lactose), eiwitten, vitaminen en mineralen. Middels filtratie kunnen de eiwitten gescheiden worden van de overige bestanddelen. De verkregen eiwitten noemen we wei-proteïne concentraat. Wanneer de concentratie eiwit in het eindproduct hoger dan 90% ligt spreken we van wei-proteïne isolaat.
Productspecificatie WPI
Chemische eigenschappen
Water 6,0 % max.
Vet 1,5 % max.
Eiwit 90,0 % min.
Lactose 2,0 % max.
Microbiologische eigenschappen
Kiemgetal 50.000 kve/g max.
Enterobacteriaceae 10 kve/g max.
Gisten 50 kve/g max.
Schimmel 50 kve/g max.
Overig
Opslagcondities: koel en droog bewaren bij max. 20°C en 75% luchtvochtigheid.
Houdbaarheid: onder juiste omstandigheden is WPI 36 maanden houdbaar.
Opmerking: overige specificaties op aanvraag.
Disclaimer: de data op deze specificatie zijn indicatief. Aan deze specificatie kunnen geen rechten worden ontleend.