Wei-permeaat
Tourmalet Trigona Food Ingredients levert aan haar klanten weipermeaatpoeder voor verschillende toepassingen in de levensmiddelenindustrie.
Definitie: Wei is een product dat vrijkomt bij de productie van kaas uit melk. Het bevat nuttige bouwstoffen zoals melksuikers (lactose), eiwitten, vitaminen en mineralen. Middels filtratie kunnen de eiwitten gescheiden worden van de overige bestanddelen. De genoemde overige bestanddelen noemt men weipermeaat.
Productspecificatie weipermeaat
Chemische eigenschappen
Water | 4 % max |
Eiwit | 2-8 % |
Vet | 1% max. |
Lactose | 76 % min. |
Mineralen | 8,5% max. |
Microbiologische eigenschappen
Kiemgetal | 50.000 kve/g max. |
Enterobacteriaceae | 10 kve/g max. |
Gisten | 100 kve/g max. |
Schimmels | 100 kve/g max. |
Overig
Opslagcondities: koel en droog bewaren bij max. 20°C en 75% luchtvochtigheid.
Houdbaarheid: onder juiste omstandigheden is weipermeaatpoeder 12 maanden houdbaar.
Opmerking: overige specificaties op aanvraag.
Disclaimer: de data op deze specificatie zijn indicatief. Aan deze specificatie kunnen geen rechten worden ontleend.