
Gedemineraliseerde weipoeder (50-90%)
Tourmalet Trigona Food Ingredients levert aan haar klanten gedemineraliseerde weipoeder voor verschillende toepassingen in de levensmiddelenindustrie.
Definitie: Wei is een product dat vrijkomt bij de productie van kaas uit melk. Het bevat nuttige bouwstoffen zoals melksuikers (lactose), eiwitten, vitaminen en mineralen. Weipoeder ontstaat als water aan de wei wordt onttrokken. Door aan de weipoeder mineralen te onttrekken ontstaat gedemineraliseerde weipoeder.
Productspecificatie zoete weipoeder
Chemische eigenschappen
Water | 4 % max. |
Eiwit | 11 % min. |
vet | 1,5 % max. |
Lactose | 74 % min. |
Mineralen | 5 % max. |
Microbiologische eigenschappen
Kiemgetal | 10.000 kve/g max. |
Enterobacteriaceae | 1 kve/g max. |
E. coli | 1 kve/g max. |
Gisten | 10 kve/g max. |
Schimmel | 50 kve/g max. |
Overig
Opslagcondities: koel en droog bewaren bij max. 25°C en 85% luchtvochtigheid.
Houdbaarheid: onder juiste omstandigheden is gedemineraliseerde weipoeder 18 maanden houdbaar.
Opmerking: overige specificaties op aanvraag.
Disclaimer: de data op deze specificatie zijn indicatief voor gedemineraliseerde weipoeder 50%. Aan deze specificatie kunnen geen rechten worden ontleend.